Catalunya Web
¿Quieres reaccionar a este mensaje? Regístrate en el foro con unos pocos clics o inicia sesión para continuar.
Últimos temas
» Perquè varem abandonar la Web ?
Trinxat de la Cerdanya Icon_minitime09/06/23, 02:16 am por VlCTUR

» Un Joc Divertit: VERITAT ò MENTIDA
Trinxat de la Cerdanya Icon_minitime29/02/16, 12:18 pm por VlCTUR

» ALFABETO EMOCIONAL...
Trinxat de la Cerdanya Icon_minitime23/09/15, 11:32 pm por VlCTUR

» El domini de les emocions, clau en el treball i fora d'aquest
Trinxat de la Cerdanya Icon_minitime22/09/15, 06:44 pm por VlCTUR

» M'han ajudat a eliminar un xic de burriqueria.
Trinxat de la Cerdanya Icon_minitime21/09/15, 11:01 pm por VlCTUR

» Música de la Terra
Trinxat de la Cerdanya Icon_minitime23/09/14, 09:46 am por VlCTUR

» Per a Pantera.
Trinxat de la Cerdanya Icon_minitime26/05/14, 03:25 am por VlCTUR

» Bona tarde de¨fret ivent
Trinxat de la Cerdanya Icon_minitime07/05/14, 02:56 am por VlCTUR

» Bon Fret i molta pluja
Trinxat de la Cerdanya Icon_minitime01/02/14, 02:33 pm por greta


Trinxat de la Cerdanya

3 participantes

Ir abajo

Trinxat de la Cerdanya Empty Trinxat de la Cerdanya

Missatge  Panter 06/02/11, 09:59 pm

Trinxat de la Cerdanya Normal2112092206

Ingredients

Per a 4 persones
1 col d'un quilo aproximadament
5 patates mitjanes
4 alls
8 talls de cansalada fresca
oli d'oliva, sal i pebre negre
Pebre vermell


Elaboració

Aquesta és una recepta molt senzilla que vaig tastar fa ben poc estant al Pont de Suert.
És típica dels Pirineus.

Per començar tallem la col a trossos, pelem i tallem la patata també a trossos i ho fem bullir tot al voltant d'una hora, que quedi ben tou.

Tallem la cansalada i la saltem fins que quedi ben rossa, cruixent. La reservem anant amb compte d'eliminar tot el greix que poguem. A la mateixa paella hi tirem un raig d'oli d'oliva i els alls picats, quan comencin a agafar color hi aboquem la col i la patata que haurem escorregut prèviament i anirem aixafant-ho tot i mesclant fins que quedi una pasta de col i patata amb els mínims trossos grans, com un mal puré amb entrebancs.

No caiguem en l'error de passar-ho per la batedora, la gràcia del trinxat és aquesta textura amb un toc casolà, irregular, imperfecte. Ho rectifiquem de sal i pebre i ho servim amb una mica de bon gust: fent una base amb el trinxat i tirant-hi per sobre la cansalada. El comensal ja ho mesclarà al seu ritme.

Abans de portar-ho a taula hi podem espolsar opcionalment una mica de pebre vermell, picant o no, segons el nostre gust.
Panter
Panter

Nombre de missatges : 2858
Fecha de inscripción : 12/05/2010

Tornar a dalt Ir abajo

Trinxat de la Cerdanya Empty Re: Trinxat de la Cerdanya

Missatge  Isona77 08/02/11, 02:51 pm

Ummmmmmmmmmmmmm!

Es un plat el del trinxat
exquisit i de bon gust
senzill i potent alhora
Fortaleixent els pulmons
fa de bon passar la gana
qualsevol pot fer el cuinat
amb cor, verdures i ganes.

Trinxat de la Cerdanya Images?q=tbn:ANd9GcRj7JRU0PUUOhgEXNwzkBy2yDfniE1fAe3n510QR7Ui7NZblS3_
Isona77
Isona77

Nombre de missatges : 1095
Fecha de inscripción : 18/01/2009

Tornar a dalt Ir abajo

Trinxat de la Cerdanya Empty Re: Trinxat de la Cerdanya

Missatge  Panter 08/02/11, 05:01 pm

Ara m'he fet una aficionada aquest plat, és deliciós Razz
Panter
Panter

Nombre de missatges : 2858
Fecha de inscripción : 12/05/2010

Tornar a dalt Ir abajo

Trinxat de la Cerdanya Empty Re: Trinxat de la Cerdanya

Missatge  Joan 08/02/11, 09:05 pm

Acompanyat amb un bon vi negre !!!................................
Ull però per els que tenen colesterol. Laughing
Joan
Joan

Nombre de missatges : 745
Fecha de inscripción : 04/05/2010

Tornar a dalt Ir abajo

Trinxat de la Cerdanya Empty Re: Trinxat de la Cerdanya

Missatge  Contenido patrocinado


Contenido patrocinado


Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum