Catalunya Web
¿Quieres reaccionar a este mensaje? Regístrate en el foro con unos pocos clics o inicia sesión para continuar.
Últimos temas
» Perquè varem abandonar la Web ?
sopa d'all amb cloïsses Icon_minitime09/06/23, 02:16 am por VlCTUR

» Un Joc Divertit: VERITAT ò MENTIDA
sopa d'all amb cloïsses Icon_minitime29/02/16, 12:18 pm por VlCTUR

» ALFABETO EMOCIONAL...
sopa d'all amb cloïsses Icon_minitime23/09/15, 11:32 pm por VlCTUR

» El domini de les emocions, clau en el treball i fora d'aquest
sopa d'all amb cloïsses Icon_minitime22/09/15, 06:44 pm por VlCTUR

» M'han ajudat a eliminar un xic de burriqueria.
sopa d'all amb cloïsses Icon_minitime21/09/15, 11:01 pm por VlCTUR

» Música de la Terra
sopa d'all amb cloïsses Icon_minitime23/09/14, 09:46 am por VlCTUR

» Per a Pantera.
sopa d'all amb cloïsses Icon_minitime26/05/14, 03:25 am por VlCTUR

» Bona tarde de¨fret ivent
sopa d'all amb cloïsses Icon_minitime07/05/14, 02:56 am por VlCTUR

» Bon Fret i molta pluja
sopa d'all amb cloïsses Icon_minitime01/02/14, 02:33 pm por greta


sopa d'all amb cloïsses

Ir abajo

sopa d'all amb cloïsses Empty sopa d'all amb cloïsses

Missatge  Panter 09/12/10, 04:24 am

sopa d'all amb cloïsses 19209g

Ingredients (4 persones)

3 cullerades d'oli d'oliva.
150 g de ceba.
300 g d'api.
1 cap d'all sense pelar.
3 tasses de pa sec.
1 culleradeta de pebre vermell dolç.
2 litres de brou de peix.
400 g de cloïsses.
Una mica de julivert.
Sal


Com s'elabora:

Obrim les cloïsses al vapor i reservem el seu suc d'una banda i la seva carn per una altra.

Piquem finament la ceba, l'api i juntament amb el cap d'all sense pelar, fregim durant 5 minuts o fins que la ceba estigui transparent.

Afegim el pa sec, una culleradeta de pebre vermell dolç, brou de peix i una tassa del líquid de les cloïsses. Dejarmos bullir a foc lent, tapat, durant 15 minuts.

Assaonem amb sal al gust.

Deu minuts abans de servir, posem la sopa a bullir i incorporem les cloïsses. Quan bulli de nou, afegim el julivert picat.

Servim immediatament.

Comentari dietètic

En totes les seves versions, la sopa és un excel lent primer plat, a més d'una fórmula infalible per entrar en calor. Són saciants, equilibrades, energètiques i un autèntic tresor nutricional. La varietat d'ingredients que es pot afegir és enorme, i si es combinen bé, obtenim plats d'autèntic luxe. Una de les receptes més tradicionals és potser la sopa d'all, elaborada principalment a base d'aigua, pa i alls.

En aquesta recepta s'inclouen també les cloïsses, que donen un toc festiu a la preparción i un sabor exquisit. Els aliments que componen el plat són de baix valor calòric, de manera que si es modera l'aportació d'oli, el resultat no pot ser més equilibrat.

El pa, un dels principals ingredients, aporta hidrats de carboni complexos.
Les cloïsses enriqueixen el plat en proteïnes i les verdures proporcionen fibra i vitamines, a més de substàncies vegetals molt beneficioses per a la salut.

Les cloïsses són riques en purines, pel que és aconsellable que en cas d'hiperuricèmia o gota es moderi el consum de marisc.

A més, aquest aliment conté per naturalesa molt sodi, que no ha de passar per alt a les persones amb hipertensió.

El pebre vermell pot resultar forta en persones amb l'estómac delicat, per la qual cosa s'aconsella prescindir-ne.
Panter
Panter

Nombre de missatges : 2858
Fecha de inscripción : 12/05/2010

Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt

- Temas similares

 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum